вторник, 8 юни 2010 г.

МЕСОТО

НАБИВАМ ГИ НА КОЛ И ЧАКАМ МЕСОТО ДА УЗРЕЕ




Мен ша слушаш гус`ине, мен и никой друг – аз ша ти кажа, кое как стаа.
На кола ги набучвам гус`ине и се чака после да умрът и една седмица месото зда узрее. А ако позабравиш гос`ине или позакъснееш, месото ша почне да са гнилосва, а туй не ти се иска, нал тъй, гус`ине, шот после идът червеите.
Нееее гос`ине, мисля, че хич не ти се иска!
Как ги пазя от мухите ли? Амич правя палатка… Палатка знайш как се прави? Мяташ отгоре му мрежата значи, и я в кръг я набиваш около с колчета. Тъй ги пазя от мухите.
Ей го на братчеда Джими, не си ги пазил от мухите, а те гадинките осрали месото и са надзвъкало с личинки. Яйчица гус`ине, ей таквизи малки яйчица, дето полепнали отвътре на устата на братчеда, и са люпили после.
Ей Богу, в страшни мъки умря братчеда, на затуй го застреляаме кат кучи гус`ине.
Ей тъй, вииш ли, му се беше надула бузата, на чиляк не мяза - въздула се една, месото гноясало, а вътре червейчета ли не щеш, гадости ли…
Пююю! А фасче да имаш гос`ине? Немаш, а? Ей Богу за фасче чиляк убиам! Хе, хе! Тъй му са вика де!
Палатка значи прайш и чакаш… Некой режат ръцете и краката и ги опушат, ама ти мене ша слушаш гос`ине – ни са прай тъй и туйто!
Остай си му бута – нека са мъчи, нека вряка!
Ей го на оня ден ми вика братчеда Ърни:
- Дай да резнем тез бутове, Ърл, да не мърдат и да зеем ги опушим.
А аз…
- Ни ша да ми пипаш тез бутове, братчеде Ърни. – викам му - Я си барнал, я съм те халосал с брадвата право в чутурата, дет многуз знай…

Ни са прай тъй гос`ин… И ни мъ глей тъй умно умно, шот вий кат сте от Големия Град се се праите на голямта работа, ама нищичко не разбирате..
Всичко си остаяш, дет му е мястото, дето сиреч Госпуд си му е отредил, а кола мушиш откъмто…тъй де…хи-хи-хи…задницата – да си се отече оттам, каквото има да се оттича, нал тъй гос`ине, а не да отиа в главата и да се смесва със мозъчето сладко.
Хе! Виждам, че ти се иска гус`ине! Да припълзиш под палатката искаш и да бръкнеш да измъкнеш очото, шот знайш че е най-сладко.
Ама я си барнал, гос`ине, я съм ти резнал с ей таз чекийка, видиш ли я, я ушо я нос – мойта Мара каква супа от уши прави – да си изядеш пръстите с кокалчетата хи-хи-хи…
Иоще - ни ша да ги колиш гус`ине. Ни са колят и туйто. Ни щеш да умрат бързо и да се спаружи хубавото месце, нал тъй? Бучиш ги живи, нека викат, нека бесуват. Бавно да си мрат – а после месцето шъй по-сочно, по-крехко…

2 коментара: